GLODALA ZA DRVO

Odjel nase firme za izradu glodala sastoji se iz tri cjeline: konstrukcioni odjel, proizvodnja te završna kontrola.
Konstrukcioni odjel se bavi konstrukcijom alata na osnovu crteza ili uzorka od strane kupca.
Proizvodnja opremljena najmodernijim CNC masinama nastoji konstruisani alat uraditi u sto kracem roku sa vrhunskim kvalitetom obrade. Naš mašinski park posjeduje kompletnu liniju počevši od cnc struga, cnc glodalice, cnc brusilice do cnc uredjaja za dinamicko balansiranje alata. Završna kontrola ima zadatak da na najmodernijoj cnc pogonjenoj opremi izvrši kontrolu alata uz mjerni protokol.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo glodala iz „Procedo“ proizvodnog programa i to prije svega glodala za cink spoj koja predstavljaju osnovni proizvod ove grupe a pored toga i:
Glodala za spajanje
Glodala za falc
Glodala za žljebove
Glodala za ivice
Glodala za graviranje
Glodala za profile
Glodala za obradu i ukrašavanje kuhinjskih i trpezarijskih krila i komadnog nameštaja
Glodala za CNC
Sav naš alat posjeduje površinsku zaštitu od korozije kao i laserski izgravirane sve potrebne oznake.Glodala radimo u dvije izvedbe i to od hss-a (brzoreznog celika) i tvrdog metala (vidije). Oba materijala uvozimo od vodecih svjetskih proizvodjaca sa svim atestima. Osim pojedinačne izrade glodala sklapanje garniture glodala prema uobičajenim dimenzijama i konstrukciji ali i prema posebnim potrebama kupaca je naša praksa. Ponuda obuhvata garniture glodala za obradu drveta (mekog i tvrdog), aluminijuma, metala i plastike.